FAQ

Het antwoord op uw vraag vindt u hier.

Insurance Academy is een vrij toegankelijk, online opleidingsplatform dat zich speciaal toelegt op verzekeringen.
Het platform biedt meer dan 50 gratis e-learning opleidingen aan die allemaal verband houden met het verzekeringswezen, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Insurance Academy is toegankelijk voor iedereen.
De opleidingen behandelen echter thema’s die verband houden met het verzekeringswezen.
De opleidingen kunnen dus interessant zijn voor:
  • een verzekeringsmakelaar;
  • een bediende van een makelaarskantoor;
  • een bediende van een verzekeringsmaatschappij;
  • een rechten- of verzekeringenstudent.e.

De Insurance Academy opleidingen worden kosteloos ter beschikking gesteld volgens het model van de vrije toegang.

Insurance Academy stelt een catalogus van meer dan 50 opleidingen ter beschikking.

De duur van een Insurance Academy opleiding varieert. De opleidingen worden doorgaans opgedeeld in videocapsules van 15 minuten, gevolgd door een miniquiz die peilt naar de kennis over de behandelde materie.

Elke Insurance Academy opleiding bestaat uit een of meerdere video(s). Elke video wordt telkens gevolgd door een miniquiz. Het welslagen voor de miniquiz geeft toegang tot de deelname- en slaagattesten, die het bewijs inhouden van de behaalde FSMA-punten.

  • een onbeperkte toegang 24/7
  • een autonoom en vrij leerproces
  • een cursist.e die zijn.haar opleiding stuurt
  • een intuïtieve, aantrekkelijke en interactieve content
  • een systematische opvolging van het eigen opleidingstraject
  • het behalen van een aantal FSMA-punten, dat schommelt volgens de duur van de opleiding.

De Insurance Academy opleidingen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk

De Insurance Academy wordt verrijkt met de expertise van meer dan 30 lesgevers: de beste professoren, advocaten en andere experten naargelang van de behandelde materies.

De Insurance Academy opleidingen worden in het Frans of het in het Nederlands verstrekt.
De taal kan men instellen bovenaan in het midden van het scherm op de website www.insuranceacademy.be.

In de overgrote meerderheid van de gevallen wel. 

Surf naar de website www.insuranceacademy.be en klik op “Inloggen”.
Klik op “Sign up” en vul alle velden in die nuttig zijn voor uw inschrijving als cursist.e op Insurance Academy.

Uw gebruikersnaam is standaard het e-mailadres dat u invoerde tijdens uw inschrijving.  Het wachtwoord om in te loggen op Insurance Academy kiest u zelf. Een tip: kies een wachtwoord dat complex genoeg is om niet te snel te worden gevonden. Gebruik dus minstens 6 tekens, 1 hoofdletter en 1 leesteken (!, *, +, …).

Ga naar het onderdeel 'Mijn catalogus' bovenaan uw scherm. Alle opleidingen zijn ingedeeld volgens de taal van de opleiding en staan in twee catalogussen:

Formations agréées en libre accès - FR

Erkende opleidingen in vrije toegang - NL

U krijgt een certificaat van voltooiing op naam en specifiek voor deze opleiding na afloop van de opleiding, na het bekijken van de ET-video('s) én het slagen voor de test(en).

Om deze certificaten te kunnen krijgen, moet u voor 100% slagen voor elke test die volgt op elk opleidingsfilmpje. U kunt elke test maximaal drie keer overdoen.
U kunt de certificaten downloaden na het bekijken van de video's én nadat u bent geslaagd voor de test(en), na maximaal drie pogingen. U vindt al uw certificaten in het onderdeel 'My certificates'. 
 

Zodra er een nieuwe opleiding beschikbaar wordt op het platform, ontvangt de cursist.e systematisch een meldingse-mail waarin hij.zij wordt uitgenodigd om de nieuwe opleiding te volgen.
De e-mail bevat altijd een URL-link naar de betrokken opleiding.

Fracties van opleidingspunten zijn toegestaan, maar enkel halve opleidingspunten. Opleidingspuntenkunnen niet naar boven worden afgerond.

NIEUWE PLATFORM

Selecteer de taal van de toekomstige interface in de rechterbovenhoek van het registratiescherm.

Als u bent vergeten om dit te doen, ga dan na het inloggen naar het tabblad 'Mijn instellingen' in het vervolgkeuzemenu door op de cursisteninitialen in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Klik op 'Bewerken' om de interfacetaal te wijzigen (optie beschikbaar in de paragraaf gewijd aan 'Informatie') en klik vervolgens voor u de pagina verlaat op 'Opslaan' (in de rechterbenedenhoek van het scherm) om de wijziging op te slaan.

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding die in de catalogus beschikbaar is? 

Klik op 'Mijn trainings' om met een opleiding te starten.
Klik daarna gewoon op 'Cursus starten of hervatten'.
U bent trouwens niet verplicht om de opleiding in één keer te voltooien. De opleiding stopt daar waar de deelnemer stopt. De deelnemer kan op elk moment verder gaan met de opleiding door erop te klikken in 'Mijn opleidingen'.

Dat klopt. Sinds 1 september 2022 is er een nieuwe versie van Insurance Academy beschikbaar. Insurance Academy won niet alleen aan kracht en ergonomie, het platform is nu ook veiliger. Wat niet is veranderd, is zijn succesformule: het verstrekken van hoogwaardige opleidingen, met de beste docenten in hun vakgebied! 

Het platform Insurance Academy van de eerste generatie is niet langer publiekelijk toegankelijk. Uw certificaten en opvolgingsinformatie zijn enkel verkrijgbaar op aanvraag via het e-mailadres geoffrey@insuranceacademy.be.