FAQ

Het antwoord op uw vraag vindt u hier.

Insurance Academy is een vrij toegankelijk, online opleidingsplatform dat zich speciaal toelegt op verzekeringen.
Het platform biedt meer dan 50 gratis e-learning opleidingen aan die allemaal verband houden met het verzekeringswezen, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Insurance Academy is toegankelijk voor iedereen.
De opleidingen behandelen echter thema’s die verband houden met het verzekeringswezen.
De opleidingen kunnen dus interessant zijn voor:
  • een verzekeringsmakelaar;
  • een bediende van een makelaarskantoor;
  • een bediende van een verzekeringsmaatschappij;
  • een rechten- of verzekeringenstudent.e.

De Insurance Academy opleidingen worden kosteloos ter beschikking gesteld volgens het model van de vrije toegang.

Insurance Academy stelt een catalogus van meer dan 50 opleidingen ter beschikking.

De duur van een Insurance Academy opleiding varieert. De opleidingen worden doorgaans opgedeeld in videocapsules van 15 minuten, gevolgd door een miniquiz die peilt naar de kennis over de behandelde materie.

Elke Insurance Academy opleiding bestaat uit een of meerdere video(s). Elke video wordt telkens gevolgd door een miniquiz. Het welslagen voor de miniquiz geeft toegang tot de deelname- en slaagattesten, die het bewijs inhouden van de behaalde FSMA-punten.

  • een onbeperkte toegang 24/7
  • een autonoom en vrij leerproces
  • een cursist.e die zijn.haar opleiding stuurt
  • een intuïtieve, aantrekkelijke en interactieve content
  • een systematische opvolging van het eigen opleidingstraject
  • het behalen van een aantal FSMA-punten, dat schommelt volgens de duur van de opleiding.

De Insurance Academy opleidingen zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk

De Insurance Academy wordt verrijkt met de expertise van meer dan 30 lesgevers: de beste professoren, advocaten en andere experten naargelang van de behandelde materies.

De Insurance Academy opleidingen worden in het Frans of het in het Nederlands verstrekt.
De taal kan men instellen bovenaan in het midden van het scherm op de website www.insuranceacademy.be.

De meeste opleidingen van Insurance Academy geven toegang tot een bepaald aantal FSMA-punten, die variëren naargelang de duur van de opleiding.

Surf naar de website www.insuranceacademy.be en klik op “Inloggen”.
Klik op “Sign up” en vul alle velden in die nuttig zijn voor uw inschrijving als cursist.e op Insurance Academy.

De keuze van een gebruikersnaam en een wachtwoord om in te loggen op Insurance Academy is volledig vrij. We raden wel één ding aan: Kies uw zakelijk e-mailadres als gebruikersnaam en een wachtwoord dat u vaker gebruikt om te voorkomen dat u het vergeet. Het moet wel complex genoeg zijn, zodat het niet gemakkelijk kan worden achterhaald. Het moet uit minstens 6 tekens, 1 hoofdletter en 1 leesteken (!, *, + enz.) bestaan.

OUDE PLATFORM

Ga naar “Catalogus” bovenaan rechts op het scherm. Klik op de groene “+” knop van de gewenste opleiding.
Ga vervolgens naar de rubriek “Mijn opleidingen”, nog altijd rechts bovenaan het scherm.
Klik op de knop “Toegang” van de betrokken opleiding die vanuit de catalogus werd toegevoegd. Druk op “Play” om uw eerste opleidingsvideo te starten.

NIEUWE PLATFORM

Ga naar het tabblad 'Mijn catalogus' in de linkerbovenhoek van het scherm. U vindt er alle beschikbare opleidingen, ingedeeld naar de opleidingstaal in de twee beschikbare catalogi:

Formations agréées en libre accès - FR

Erkende opleidingen in vrije toegang - NL

Op het einde van de opleiding, na het bekijken van de video(s) EN het slagen voor de meerkeuzevragen, wordt er systematisch een deelnameattest en een slaagattest op uw naam en voor de specifieke opleiding uitgereikt. U kunt de attesten downloaden.
 

Om de attesten te kunnen verkrijgen, moet u voor de volle 100% slagen voor de quiz waarmee elke opleidingsvideo wordt afgerond. U kunt dezelfde quiz tot maximum drie keer herhalen.
De attesten worden dus uitgereikt en kunnen worden gedownload na het bekijken van de video’s EN na het slagen voor de quiz(zen), na maximum drie pogingen.
 

Zodra er een nieuwe opleiding beschikbaar wordt op het platform, ontvangt de cursist.e systematisch een meldingse-mail waarin hij.zij wordt uitgenodigd om de nieuwe opleiding te volgen.
De e-mail bevat altijd een URL-link naar de betrokken opleiding.

Fracties van opleidingspunten zijn toegestaan, maar enkel halve opleidingspunten. Opleidingspuntenkunnen niet naar boven worden afgerond.

NIEUWE PLATFORM

Selecteer de taal van de toekomstige interface in de rechterbovenhoek van het registratiescherm.

Als u bent vergeten om dit te doen, ga dan na het inloggen naar het tabblad 'Mijn instellingen' in het vervolgkeuzemenu door op de cursisteninitialen in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Klik op 'Bewerken' om de interfacetaal te wijzigen (optie beschikbaar in de paragraaf gewijd aan 'Informatie') en klik vervolgens voor u de pagina verlaat op 'Opslaan' (in de rechterbenedenhoek van het scherm) om de wijziging op te slaan.

NIEUWE PLATFORM

Kies uit alle beschikbare opleidingen op het tabblad 'Mijn catalogus' voor de gewenste opleiding door op de knop '+ Inschrijven' te drukken. Klik vervolgens op 'Toegang tot de opleiding' om de opleiding te starten.

NIEUWE PLATFORM

Om een opleiding te starten, klikt u op 'Toegang tot de opleiding'.

Zodra u dit hebt gedaan, vindt u de opleiding terug in het tabblad 'Mijn opleidingen' in de linkerbovenhoek van het scherm.

U bent overigens niet verplicht om de opleiding in één keer te volgen. De opleiding stopt waar de cursist stopt. De cursist kan de opleiding hervatten wanneer hij/zij dat wil door er in het tabblad 'Mijn opleidingen' op te klikken.